Langankierto

Langankierto nimensä mukaisesti kiertää ja kierrättää, lankojen lisäksi myös kankaita, lähinnä riemukkaita retrokankaita.

Langankierto toteuttaa myös asiakkaan toiveiden mukaisia tilaustöitä: mattoja, seinätekstiilejä, hassunhauskoja lahjoja tai vaikkapa perintöpitsilakanoista tuunattuja verhoja.... Toteutustekniikoita voivat olla esimerkiksi neulominen, virkkaaminen, kutominen tai tuftaus.  

Koska käsitöiden harrastaminen on hauskempaa yhdessä, Langankierto järjestää myös kursseja. Käsityöläisen sydäntä lähellä ovat erityisesti neulominen ja virkkaaminen, mutta valikoimissa on myös kierrätysaiheisia kursseja. Käsityöaiheinen kurssi tai työpaja voidaan räätälöidä myös tilaajan toiveiden mukaan.

Langankierto-merkin takaa löytyy tekstiilialan artesaani Kati Salminen, jonka jo alle kouluikäisenä aloittama rakas harrastus imaisi lopulta mukaansa niin, että rakennusalan tutkijan työ vaihtui ensin opiskeluun Ikaalisten käsi- ja taideteollisessa oppilaitoksessa ja sitten työskentelyyn Langankierron parissa. Tutkijan työssä energian säästäminen ja ilmastonmuutoksen torjuminen olivat usein esillä ja nämä tuntuivatkin erityisen tärkeiltä aiheilta. Langankierto haluaa toimia ekologisesti kierrättämällä tekstiiliä ja toisaalta myös kannustamalla ihmisiä tekemään itse tuotteita mahdollisimman laadukkaista ja pitkäikäisistä materiaaleista.